Ingrediente
- 400 g foi de placinta,
- 1 pahar de ulei,
- 1 pahar de zahar,
- 1 pahar de iaurt (200 gr),
- 1 plic praf de copt (15 gr),
- 1 plic de zahar vanilat,
- 1 lamaie,
- 1 esenta de rom si 1 de vanilie,
- 4 oua,
- 100 ml lapte,
- sirop din zahar ars (7 linguri zahar si 3 cani mari de apa)
Mod de preparare
Lasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam esentele si laptele (poate sa fie si rece) si amestecam foarte bine sa se omogenizeze bine. Adaugam foile de placinta si se omogenizeaza din nou.
Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti vasul cu nimic) Se da la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 35-40 minute.
Intre timp preparam siropul: ardeti pe foc mic 7 linguri de zahar, cand incepe sa se caramelizeze adaugati apa. Lasati sa se topeasca caramelul si lasati sa fiarba putin, pana scade un pic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|