Baclava greceasca

Postat de Valyvalentyna in Prajituri
4 Apr 2014 | 4617 vizualizari
Baclava greceasca

ffff buna....!!!

Ingrediente

  • 400 g foi de placinta,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 pahar de iaurt (200 gr),
  • 1 plic praf de copt (15 gr),
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 lamaie,
  • 1 esenta de rom si 1 de vanilie,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • sirop din zahar ars (7 linguri zahar si 3 cani mari de apa)

Mod de preparare

Lasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam esentele si laptele (poate sa fie si rece) si amestecam foarte bine sa se omogenizeze bine. Adaugam foile de placinta si se omogenizeaza din nou.

Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti vasul cu nimic) Se da la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 35-40 minute.

Intre timp preparam siropul: ardeti pe foc mic 7 linguri de zahar, cand incepe sa se caramelizeze adaugati apa. Lasati sa se topeasca caramelul si lasati sa fiarba putin, pana scade un pic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Galaktoboureko 2

Postat de doralinda72

Galaktoboureko 2

Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui,...

Citeste continuarea

Baclava greceasca

Postat de mitinita

Baclava greceasca

Da drumul la cuptor. Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie. Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2014, 17:27
la 04.04.2014, 17:59
imi place
la 04.04.2014, 21:59
la 05.04.2014, 09:09
O am si eu in plan
la 22.05.2014, 11:59
Sigur e foarte buna la gust, dar nu stiu de unde ai reteta, ptr ca in Grecia, nu exista baclava asa cum ai descris-o tu, ceea ce ai facut pare mai mult a galatopita,baclava se face cu nuci, fara oua, fara lapte..fara lichide, doar siropul la urma..e foarte bun ce ai facut, dar poate ar trebui sa ii schimbi numele

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking