Baigli cu mac si nuca

Postat de delia64 in Prajituri
23 Apr 2014 | 6079 vizualizari
Baigli cu mac si nuca

Este o prajitura invatata de la o vecina unguroaica careia -i sunt recunoscatoare pentru aceasta reteta .

Ingrediente

  • 1 kg. faina alba de calitate
  • 200 gr .unt
  • 200 gr. untura de porc
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 4 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • razatura de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 1 zahar
  • Umplutura cu nuca
  • 500 gr. nuca macinata
  • 200 gr. zahar
  • 4 albusuri
  • Umplutura cu mac
  • 5oogr. mac
  • 250 ml. zahar
  • 150 ml. lapte
  • 2 oua pentru uns baigli

Mod de preparare

Se cerne faina  , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia .

Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul  , smantana  , praful de sare si razatura de lamaie  si framantam pana se desprinde aluatul de mana .

Lasam la dospit aproximativ 30 de minute .

Intre timp pregatim  umplutura  de nuca  ,amestecam nuca cu zaharul si albusurile batute spuma .

Pregatim si umplutura de mac , punem zaharul si laptele pe foc si amestecam pana se topeste zaharul pe urma adaugam macul si amestecam  .

Impartim aluatul in 6 parti egale , intindem pe o planseta o bila de aluat cat se poate de subtire si punem umplutura , rulam baigliul si il asezam in tavi .

Batem 2 oua si cu o pensula ungem baigliul  si il lasam 15 -20 minute sa creasca in tava .

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru 30 de minute la copt .

Cand sunt frumos rumeniti se scot de la cuptor si se lasa la racit in tavi .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2014, 22:01
bun bun
la 23.04.2014, 22:06
Am dus la mama , la soacra si din cel cu nuca nu am mai avut nici sa gust , asa ca poze data viitoare la cei cu nuca .
la 23.04.2014, 22:14
la 23.04.2014, 22:14
bun bun
la 23.04.2014, 22:15
bun

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking