Ingrediente
- 4 banane potrivite
- 100 gr unt
- 4 linguri cu zahar
- 50 ml coniac ori rom
- inghetata de vanilie preparata in casa
- 100 gr fulgi de ciocolata
- fructe proaspete (zmeura/coacaze/afine/capsuni)
Mod de preparare
Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic.
Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet.
Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung.
Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat.
Se scot pe farfuriute, cate doua jumatati, se presara fulgii de ciocolata si se adauga 3-4 cupe cu inghetata.
Se orneaza cu fructe proaspete.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane caramelizate cu inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|