Biscuiti cu caramel si ciocolata

Postat de Bianca20 in Prajituri
4 Aug 2014 | 3073 vizualizari
Biscuiti cu caramel si ciocolata

Ingrediente

  • 250 g. unt;
  • 100 g. zahar;
  • un praf de sare;
  • 300 g. faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • 3 linguri de lapte;
  • 250 g. nuca de cocos;
  • 500 g. caramel;
  • un praf de sare de mare;
  • 200 g. ciocolata;

Mod de preparare

Untul se mixeaza cu zaharul si cu praful de sare pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste crema de unt. Se omogenizeaza toate ingredientele pana se obtine un aluat destul de moale, dar usor de manevrat. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 45-60 minute.

Nuca de cocos se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade pana prinde o culoare aurie.

Dupa ce a trecut timpul, se scoate aluatul pe blatul de lucru si se imparte in doua. Se intind cu sucitorul foi de 5 mm grosime. Se decupeaza cu doua forme rotunde de dimensiuni diferite rondele care se pun intr-o tava tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 10-12 minute la 180 de grade.

Biscuiti se lasa la racit la temperatura camerei .Ciocolata se topeste pe bain-marie si se unge cu ea fiecare baza a biscuitilor. Se dau la frigider pana ce ciocolata s-a intarit cum trebuie. 

Intre timp, caramelul se topeste si el pe bain-marie si se amesteca cu nuca de cocos. Se ung biscuiti cu aceasta compozitie si se toarna ciocolata ramasa (daca mai ramane).

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Postat de merisor67

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Pregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit. Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am...

Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

Ciocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2014, 10:17
foarte buni
la 04.08.2014, 11:29
buni biscuitii tai
la 04.08.2014, 15:11
la 04.08.2014, 19:45
la 04.08.2014, 22:22
Yamiii, ce buni!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking