Ingrediente
- 100 gr zahar
- 100 gr unt
- 50 ml lapte
- 250 gr faina
- 1/4 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
Punem intr-un vas, pe foc, zaharul,untul, sarea si laptele. Lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca 20 de minute. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam cu lingura de lemn, apoi framantam putin cu mana si formam o bila, pe care o dam la frigider trei ore. Dupa aceea intindem aluatul intr-o foaie subtire de 2-3 mm. Cu o forma de fursecuri decupam biscuitii. Mi-au iesit 25 ds biscuiti. Acum depinde si de marimea formei cat biscuiti vor iesi. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 170 grade C 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca pe margini. Tare buni sunt. Merg perfect alaturi de o cana cu lapte sau ceai. Copiii vor manca cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|