Branzoaice cu branza dulce si stafide

Postat de Alepaty in Prajituri
24 Iul 2015 | 8903 vizualizari
Branzoaice cu branza dulce si stafide

Branzoaicele nu au nevoie de nicio descriere. Sunt delicioase, sunteti de acord cu mine ?

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare.
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 2 linguri de smantana
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 2 linguri de gris
  • esenta de rom sau rom
  • un praf de sare.
  • Pentru uns:
  • un ou

Mod de preparare

Preparare aluat:

Punem drojdia la inmuiat cu 4-5  linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute.

Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu  zaharul si sarea. Cand s-a topit  zaharul dam craticioara deoparte.

Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja de lamaie.

Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc cu mana unde vom turna compozitia de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.

Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine vre 15-20 minute,adugand treptat si restul de ulei. Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios.

Punem aluatul in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).

Pentru umplutura:

Amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute ,zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele care au fost inmuiate in rom.

Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin . Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime,pe care o vom taia in 16 patratele. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza.  Impaturim fiecare patrat in forma de plic adunand marginile spre mijloc. Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placintele cu branza dulce si stafide

Postat de medioto59

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care  adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min. Topim...

Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de Constelatialeu

Branzoaice

Aluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam  500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2015, 19:55
vreau toata tava
la 24.07.2015, 20:00
Mai sunt cateva. te astept )
la 24.07.2015, 20:15
Wowww ce pofta
la 24.07.2015, 20:37
Bune!
la 24.07.2015, 20:43
bune bune

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking