Ingrediente
- 3 oua;
- 135 g zahar;
- sare;
- 60 g nuca macinata;
- 135 g faina;
- 115 g unt (se topeste);
- 60 ml lapte batut;
- doua banane;
- unt pentru uns formele de briose.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza faina si nucile macinate, iar la final se inglobeaza untul topit si laptele batut.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se decojesc bananele, se injumatatesc pe lungime, se feliaza, apoi se incorporeaza in aluat impreuna cu spuma de albusuri.
Se ung formele cu unt, apoi se umplu cu aluatul rezultat si se baga la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos.
Se servesc dupa ce se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|