Ingrediente
- pentru aluat:
- 200 ml lapte cald
- 250 gr branza dulce de vaci
- 1 lingurita sare
- 3 linguri zahar
- 50 gr unt moale
- 3 linguri ulei de masline
- 650-700 gr faina tip 650
- ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele
- 1 lingura plina de drojdie uscata
- pentru umplut: prune uscate sau deshidratate
- pentru decor: zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina de tip 650, motiv pentru care nici nu au crescut in exces briosele...
Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute.
Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon.
In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana se rumenesc deasupra. se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra.
Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|