Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas

Postat de simona72 in Dulciuri
4 Mai 2015 | 5033 vizualizari
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas

Am facut acest desert mai mult din curiozitate. Am tot vazut tapioca la tv si ma tot intrebam ce este, ce gust are... este interesant. Gustul, mie mi s-a parut neutru si mai degraba as folosii cu mai mult succes aceasta tapioca in loc de amidon alimentar. De fapt asta si este tapioca, un amidon extras din radacina plantei cassava(manioc). Sunt interesante, de fapt, bilutele care se formeaza, dar care sunt fara gust. Am fiert o cana de tapioca in 4 cani de apa. S-a ingrosat destul de tare si clatirea a fost mai dificila. Asa ca, eu sfatuiesc sa se foloseasca 6 cani de apa la o cana de tapioca. In rest, ramane sa aduceti aromele preferate si fructele care va satisfac pe voi. Eu am folosit laptele de cocos primit in dar de la iepurasul de Paste de la Bucataras.

Ingrediente

  • 1 cana tapioca
  • 4 cani apa (recomand 6)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri miere
  • 1 conserva suc de ananas
  • fructele dintr-un compot de ananas
  • 1 lingurita mica de gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe jumatate. Unele dintre ele au devenit transparente, dar unele au ramas albe. Strecuram perlele printr-o sita deasa sub jet de apa rece. Ideea este de a inlatura amidonul format. Veti avea o masa considerabila de amidon, vascoasa si care trebuie indepartata prin clatirea perlelor. Dupa ce ati strecurat toate perlele le puneti intr-o craticioara curata, adaugati laptele de cocos si puneti din nou pe foc. Amestecati si lasati pana toate perlele devin transparente. Pentru a nu pierde proprietatile mierii am pus-o cand budinca a fost calda.

Am amestecat gelatina cu apa rece si am lasat-o la hidratat. Am pus ibricul cu gelatina deasupra flacarii mici de la aragaz si am amestecat pana s-a dizolvat. Am lasat-o sa se raceasca si am pus-o peste sucul de ananas din conserva. Am pus fructele din compot intr-o strecuratoare. Budinca din perle de tapioca am pus-o in pahare/cupe de sticla, am adaugat cubulete din ananas si le-am dat la frigider pentru 1-2 ore. Sucul de ananas dupa ce a inceput sa se lege il punem peste budinca din pahare. Ideea este sa nu se amestece laptele de cocos din budinca cu sucul de ananas. Gusturile trebuie sa ramana separate. Se dau paharele la frigider si se lasa inca 30 minute, se decoreaza cu fructe(capsuni) si se serveste. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cuib de viespi

Postat de panacris

Cuib de viespi

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...

Citeste continuarea

Chec cu nuca de cocos

Postat de rocsi_1612

Chec cu nuca de cocos

Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos. In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2015, 10:02
imi plac budincile astea si cu lapte de cocos trebuie sa fi fost buna tare
la 04.05.2015, 10:22
Laptele de cocos a facut-o tare buna!
la 04.05.2015, 10:38
la 04.05.2015, 10:45
la 04.05.2015, 10:57

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking