Cakepops

Postat de Meea in Dulciuri
19 Iul 2016 | 4370 vizualizari
Cakepops

Întâi de toate trebuie să vă povestesc o întâmplare care doar acum mi se pare amuzantă haha:)). Mi-am propus să fac cakepops, m-am dus la magazin să îmi cumpăr cele necesare. Țin să menționez ca niciodată nu iau ce trebuie din prima...tot îmi zic: ”Nu am nevoie de o listă, știu deja ce îmi trebuie!”Ajung acasă și constat că nu am aia,aia aia etc. Deci mai merg la magazin de cel puțin 3 ori haha :)). Așa s-a întâmplat și în ziua în care am facut cakepops. Și pentru că nu era îndeajuns doar atât, după ce am copt blatul pentru cakepops a trebuit să ies vreo 30 minute până în oraș. Ce se poate întâmpla în 30 de minue? Vin acasă, ma pregătesc de continuat gătitul  și văd tava în care am lăsat blatul, lângă aragaz. Tava este exact unde am lăsat-o, dar blatul mâncat pe mai mult decât jumătate! Așa-i la noi, vrei sa păstrezi ceva bun, pui bilet cu ”NU MÂNCA” și ar fi bine ca ceea ce păstrezi sa dispară imediat altfel biletul nu se citește haha:)). Pe bune că atunci nu mi s-a părut deloc amuzant însă acum da haha:)).
          *Ingredientele de mai jos sunt valabile pentru o cantitate mare de cakepops-uri, eu cu ce a mai rămas am facut doar 4-5.
           

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • 150g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2-3 linguri de dulceață de căpșuni (aici puteți găsi dulceața mea de capșuni)
  • Ingrediente decor:
  • 200g ciocolată albă
  • 60ml frișcă
  • 50g unt
  • bețe de frigărui

Mod de preparare

Pregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și punem amestecul peste ouă. Adăugăm si esența de vanilie.    Într-o tavă, punem hârtie de copt și turnăm blatul pe care îl lăsăm la coptor până trece testul cu scobitoarea.Pentru decor trebuie să topim ciocolata albă împreună cu frișca lichidă și untul. 
Lăsăm amestecul la rece 1-2 ore.
Într-un vas, fărămițăm blatul și îl amestecăm cu 2-3 linguri de dulceață. Amestecul trebuie sa fie ușor de modelat.După ce am amestecat bine, modelăm biluțe din blat. Eu le fac mai mari să putem folosi scuza ”am mâncat doar una”, însă voi le puteti face mai micuțe. Trecem prin ciocolata scoasă din frigider capătul unui băț de frigărui, cam 1 cm, și îl înfigem ușor în mijlocul bilutei.     Ciocolata albă rămasă, o mixăm la viteză maximă pentru aprox. 10 minute. O punem într-un poș si decoram biluțele din blat.


Dăm cakepops-urile la frigider 3-4 ore apoi le împărțim și cu restul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cakepops" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri pufoase

Postat de cris2711

Cornuri pufoase

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si...

Citeste continuarea

Tarta cu mere si suc

Postat de comanligia

Tarta cu mere si suc

Merele se curata de coaja,se spala si se taie cubulete.Apoi se calesc intr-o craticioara cu unt si zahar.Foaia de placinta se pune intr-o forma de silicon de tarta unsa cu putin unt,se pun bile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2016, 21:23
Ce fain arata!
la 19.07.2016, 21:33
Super!
la 19.07.2016, 21:42
la 19.07.2016, 21:42
la 19.07.2016, 22:12
Dragut mod de prezentare!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking