Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
31 Mai 2016 | 3122 vizualizari
Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense

Ingrediente

  • 1 carnat proaspat de porc, fara prea multa grasime
  • 2 fasii de Pancetta sau bacon
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1 cartof mai mare
  • 1/2 lingurita unt
  • 1 castravete murat
  • 1 lingura iaurt
  • cateva frunze de busuioc, patrunjel, chives si marar
  • cateva tulpini de sparanghel pentru servit (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/tortilla-umpluta-cu-ton-si-legume-77902.html)

Mod de preparare

Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano. 

Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore. 

Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si crocant, apoi se taie felii. 

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si se aseaza 1 cartof bine spalat, cu coaja, uns cu ulei de masline, presarat cu sare si piper si intepat din loc in loc cu o furculita, pe o tava, in centrul cuptorului. Se gateste 30-35 de minute. 

Cartoful se scoate din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal, pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă untul  și se amestecă bine. Se adaugă apoi sare, piper, felii de castravete murat si carnat marinat. 

Se adauga deasupra iaurtul si ierburile tocate. 

Se serveste imediat cu sparanghel si o bere rece (optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Snitel vienez cu cus-cus

Postat de timea

Snitel vienez cu cus-cus

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. ...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2016, 22:57
ce bun trebuie sa fie!
la 31.05.2016, 22:59
Bun de pus la favorite
la 31.05.2016, 23:19
la 31.05.2016, 23:31
la 01.06.2016, 07:34

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking