Chec cu ciocolata si portocala

Postat de Larisel in Prajituri
27 Aug 2014 | 3660 vizualizari
Chec cu ciocolata si portocala

A pornit de la ideea de a face ceva dulce...cu ce era prin casa si a iesit ceva tare bun, care a fost destul de apreciat.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200g faina
  • zahar circa 150 g
  • 2 linguri de ulei
  • coaja de portocala
  • jumatate de ciocolata cu lapte sau amaruie
  • praf de copt
  • o esenta de rom
  • un praf de sare

Mod de preparare

Inainte de toate, ciocolata se da pe razatoarea mare, iar coaja de portocala se taie marunt. Aceasta se pune in functie de cat de aromat doriti sa iasa checul.

De acum procesul este un simplu si cunoscut, ouale se separa, albusul se bate spuma incorporand zaharul usor usor, galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta de rom, se amesteca cele doua iar apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit dupa ce am obtinut compozitia finala, se pune ciocolata si coaja de portocala.

Asezam in tava si dam la cuptor. Va anunt ca dupa 10-15 minute va mirosi divin in bucataria dumneavoastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec pufos din albusuri

Postat de Oana

Desert chec pufos din albusuri

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face! Mixeaza albusurile cu putina sare....

Citeste continuarea

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Postat de medioto59

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2014, 22:30
bun
la 28.08.2014, 05:41
la 28.08.2014, 09:17
bun de tot
aromat si colorat
la 28.08.2014, 10:45
Buna pufosenia!
la 28.08.2014, 11:05

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking