Chec cu fulgi de ciocolata si cacao

Postat de babi5 in Prajituri
10 Mai 2014 | 12984 vizualizari
Chec cu fulgi de ciocolata si cacao

Fara vorbe prea multe ca le-am lasat acasa .....,atit spun ca este foarte bun si potrivit linga o ceasca de ceai ,cafea ,sau lapte .Eu am dublat cantitatea fiindca asa se cere ..

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar praf
  • 200 gr faina
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr fulgi ciocolata
  • razatura de lamie
  • 1 fiola esnta portocala
  • 1 praf de sare
  • 100 gr ,margarina (rama) topita
  • 1 praf copt
  • Zahar farin pentru ornat

Mod de preparare

Separam ouale albusul de galbenus, apoi punem un praf sare in albusuri si incepem sa mixam bine pana devine o spuma tare. Adaugam 100 gr zahar treptat cu zaharul vaniliat si mixam in continuare pana zaharul se dizolva bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in albus de sus in jos cu o paleta pana se omogenizeaza bine. Galbenusurile se mixeaza bine cu 100 gr zahar si esenta pana devin cremoase, apoi adaugam margarina topita, mixind in continuare. Compozitia obtinuta o incorporam cu o paleta in albusuri lasand cateva linguri pentru a amesteca cu cacao. Ungem tava de chec si o tapetam cu faina, apoi punem compozitia obtinuta. Punem fulgi de ciocolata si restul de compozitie cu cacao, apoi cu o scobitoare modelam putin. Introducem in cuptorul incins la 180 grade si lasam pana trece testul cu scobitoarea.

Bun si gustos, sa va fie de folos si sanatate

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fulgi de ciocolata si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Postat de oanapl

Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de Oana

Desert chec marmorat

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2014, 16:25
la 10.05.2014, 16:26
hmmm super!
la 10.05.2014, 16:28
Multumesc Cleo
la 10.05.2014, 16:29
Multumesc Anett
la 10.05.2014, 16:35

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking