Ingrediente
- 1 pumn de cirese+1 plic zahar vanilat
- 1 cana de zahar
- 1/2 cana de ulei
- 1 cana de apa
- 2 cani de faina
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura de cacao
Mod de preparare
Ciresele se spala bine si se curata de samburi, apoi se adauga peste ele un plic de zahar vanilat.
Se pune intr-un bol apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina +praful de copt si se amesteca bine cu telul sau cu mixerul.
Se pun 3 linguri din compozitie deoparte si se amesteca cu lingura de cacao.
Ungem tava de copt cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia alba, punem ciresele din loc in loc, adaugam apoi din compozitia cu cacao cate o lingurita din loc in loc si cu o scobitoare facem modele.
Se da la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru aprox 40-50 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de post cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|