Chec marmorat

Postat de violeta30 in Prajituri
29 Mar 2015 | 4126 vizualizari
Chec marmorat

Cel mai simplu desert pe care il fac mereu cu drag. Aceeasi compozitie o fac si pentru blatul de tort care iese foarte bun.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • lamaie rasa
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 lunguri de cacao

Mod de preparare

Separam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le incorporam usor in crema de galbenusuri, apoi punem si lamaia razuita. Amestecam faina cu praful de copt si turnam in ploaie in amestecul de oua. Impartim compozitia in doua, iar intr-una punem cele 2 linguri de cacao.

Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si turnam compozitia alba si apoi pe cea cu cacao. Cu un cutit amestecam circular in forme pentru a se amesteca compozitiile frumos. Introducem formele in cuptorul preincalzit si nu deschidem cuptorul 30 minute pentru a nu se lasa checurile.

Pentru a vedea daca s-au copt facem testul cu scobitoarea.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de MotanLaOale

Desert chec marmorat

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de caroline

Desert chec marmorat

Intr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare. Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adaugam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2015, 22:40
la 29.03.2015, 22:44
Bun ♡♡♡
la 29.03.2015, 22:45
la 29.03.2015, 22:49
delicios
la 29.03.2015, 22:54
Ar fi numai bun Langa ceaiul meu !

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking