Chec pufos cu nuci

Postat de gaby_d in Prajituri
4 Feb 2014 | 20145 vizualizari
Chec pufos cu nuci

..desi.....as fi putut sa ii spun gâteau moelleux aux noix :)))))); sau de ce nu...пушистый торт с орехами :))))))))

Ingrediente

  • 4 oua mari (sau 5 oua mici)
  • o canita zahar tos
  • o canita faina de grau
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri zeama lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingura cacao
  • 150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

Mod de preparare

  1. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  2. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
  3. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
  4. Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
  6. In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
  7. Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.

 

M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de medioto59

Chec pufos cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet  dizolvat. Separat,intr-un alt bol...

Citeste continuarea

Desert chec pufos cu nuci

Postat de MotanLaOale

Desert chec pufos cu nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 18:59
buuuuunnnnn...
la 04.02.2014, 19:02
Văd că e cu nuci, dar de unde să ştiu că e pufos?
la 04.02.2014, 19:03
))))))))))))
ca chiar!)))
la 04.02.2014, 19:07
Simplu și delicios!
la 04.02.2014, 19:07
vaiii cum arata...yummy

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking