Chec Sylvia

Postat de Ela68 in Prajituri
17 Mar 2014 | 27273 vizualizari
Chec Sylvia

Chec Sylvia, asa l-am notat in caietul meu cu retete, de mai bine de 25 de ani si n-am de gand sa-i gasesc o alta denumire. Este una din primele retete incercate de mine in marea aventura culinara. Mai simplu de atat nu se poate, este o reteta clasica ce poate fi realizata de oricine, iar pe deasupra este foarte gustos. Pacat ca se termina repede !

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • zeama de la 1 portocala
  • 2 lingurite cacao
  • vanilie
  • 100 gr nuci zdrobite ( sau stafide )

Mod de preparare

1. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati zaharul treptat. Continuati sa maixati pana ce zaharul s-a topit.

2. Adaugati galbenusurile, uleiul, zema de portocala, esenta de vanilie si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza. Opriti din compozitie o cana ( de 250 gr ),  amestecati cu cele doua lingurite de cacao si lasati deoparte.

3. Adaugati apoi faina peste amestecul de mai sus ( cel fara cacao ), amestecati cu un tel de sus in jos pana la inglobarea totala.

4. Tapetati o forma dreptunghiulara de chec cu hartie de copt unsa cu unt si turnati alternativ cate jumatate din cele doua compozitii. ( o parte simpla, una cu cacao ) iar intre ele, nucile. Pentru design, ne jucam cu furculita, facand arabescuri sau orice alte forme la alegere.

5. Coaceti la cuptorul preincalzit, cateva minute la foc iute, apoi la foc mediu, la 180 grade. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si-l lasati la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Sylvia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Chec Sylvia

Postat de Elena_Daria

Chec Sylvia

Batem albusurile cu praful de sare si adaugam treptat zaharul. Continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de la lamai si...

Citeste continuarea

Chec Sylvia la Multicooker

Postat de AdyNA_RadU

Chec Sylvia la Multicooker

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilinat si se amestecapana se intaresc ca o bezea.Se adauga uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2014, 19:54
ce frumos e!
la 17.03.2014, 19:57
O felie de pufosenie ar fi buna dimineata la cafea!
la 17.03.2014, 19:58
Arata apetisant!
la 17.03.2014, 20:00
Ce frumos, ce pufos
la 17.03.2014, 20:02

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking