Chec trufa de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
26 Oct 2016 | 10632 vizualizari
Chec trufa de ciocolata

Un desert delicios plin ochi de ciocolata, pufos de n-are aer, preparat pentru cafeaua de dimineata...cine vine?

Ingrediente

  • 200 gr. ciocolata 70 % cacao cu umplutura de trufe
  • 150 gr. zahar brun
  • 150 gr. faina
  • 6 linguri lapte rece
  • 6 oua
  • vanilie
  • o lingura de unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata cu umplutura de trufe
  • 1/2 pahar frisca lichida
  • o lingurita unt
  • vanilie

Mod de preparare

Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia.

Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite.

Peste galbenusuri am pus praful de sare si am adaugat treptat amestecul de ciocolata, apoi am amestecat pana la omogenizarea completa, am pus faina si praful de copt.

Albusurile le-am mixat impreuna cu zaharul brun si vanilia, ca pentru bezea( 5 minute).

Peste compozitia de ciocolata am adaugat jumatate din bezea si am mixat 30 de secunde, apoi am renuntat la mixer si am incorporat prin invaluire cu o paleta restul de spuma de albus.

In forma de chec tapetata cu hartie pergament am pus aluatul si am copt checul la 180 de grade timp de 45 de minute.

Cu zece minute inainte sa scot checul am preparat glazura:

Am pus pe foc mic, untul, frisca, vanilia si ciocolata pana ce s-au topit, am dat vasul deoparte si am amestecat bine.

Cand am scos checul de la cuptor am turnat deaspra glazura de ciocolata.

Checul l-am lasat la racit la temperatura camerei apoi l-am portionat.

Sa nu-l ratati, merita din plin atentie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec trufa de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Retete similare

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

Postat de ancutsa

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

Trufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2016, 21:37
OMG,OMG,OMG!!! Asa cevaaaa Ruxyyyy!
la 26.10.2016, 21:41
Iar aduci bunătăți la ceas de seară!
la 26.10.2016, 21:45
Corinuta draguta...chiar e OMG! ...bun de n-am cuvinte ...multumesc scumpa mea! Ma bucura vizita ta la ceas de seara!
la 26.10.2016, 21:45
Buni...hai la cafea dimineata scumpa mea draga! Iti multumesc!
la 26.10.2016, 21:48
bun tare

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking