Ingrediente
- două căni cu făină
- o camă cu apă minerală
- o cană cu zahăr
- o jumătate de cană cu ulei
- o păstaie de vanilie
- o lingură cu pudră de anason
- o linguriță cu praf de copt
- două linguri cu cacao
- 300 g rahat
Mod de preparare
Am mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut peste. Am mixat în continuare până când am obținut o compoziție cremoasă pe care am parfumat-o cu miezul unei păstăi de vanilie. Am scos un sfert din compoziția obținută și am omogenizat-o împreună cu cacaoa.
Într-o tavă din silicon am alternat jumătate din compoziția de chec cu vanilie, rahat tăiat cuburi și compoziția de chec cu cacao. În cuptorul preîncălzit am copt checul la 110 grade, în ultimele 5 minute mărind temperatura la 180.
Faceți testul cu scobitoarea după aproximativ o oră după ce ați introdus checul în cuptor. Am obținut un chec de peste 1,5 kg pe care l-am început fără a aștepta să se răcească prea mult. :) Cu greu am reușit să-l tai fiind fierbinte, dar pofta a fost mare. Are o crustă crocantă și interior sfărâmicios. E un deliciu! Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu rahat ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|