Desert cheesecake cu capsuni

Postat de merisor67 in Torturi
24 Aug 2014 | 44551 vizualizari
Desert cheesecake cu capsuni

De cand am mancat acel cheesecake cu lamaie, preparat de Radu Popovici la intalnirea bucatarasilor de la Slanic Prahova, m-a tot bantuit acea reteta si mereu am zis ca trebuie incercata. Ce-i drept, reteta de azi am mai facut-o si la inceputul verii cand au aparut capsunile, dar nu am putut s-o postez pentru ca am facut niste poze de tot plansul, asa ca ieri cand am vazut capsuni in piata, nu am stat pe ganduri, am luat si am prestat aceasta deliciosenie.

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr unt
  • Crema nr. 1:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr branza de vaci pentru prajituri(de la Lidl)
  • 150 gr frisca lichida
  • 5 gr gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 100 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • Crema nr. 2:
  • 150 gr branza de vaci pentru prajituri
  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • 5 gr gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 1 varf cutit sare
  • In plus:
  • 300 gr capsuni
  • 50 gr frisca

Mod de preparare

Mai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara.

Blat: Punem untul intr-un vas pe foc, la topit. Maruntim biscuitii cu ajutorul unui blender si ii punem intr-un bol.

Turnam peste ei untul topit si ii amestecam bine sa rezulte o pasta omogena pe care o trecem in forma tapetata cu folie si o intindem cu mana, in strat uniform. Dam forma la frigider pana preparam cremele.

Mixam frisca pana se intareste si o impartim in cantitatile trecute la ingrediente.

Eu am mixat-o pe toata de la inceput.

Crema 1: Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.

Mixam mascarpone cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.

Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.

Scoatem forma cu biscuiti din frigider.

Curatam 10-15 capsuni de codite si le taiem in jumatati pe care le asezam peste blatul de biscuiti.

Intindem crema in strat uniform peste capsuni si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema.

Crema 2: Punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema.

Trecem capsunile spalate si curatate prin blender.

Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.

Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.

Scoatem forma din frigider si intindem crema de capsuni in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata.

Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.

Eu l-am tinut la frigider de seara pana dimineata. 

Se orneaza cu frisca si capsuni dupa imaginatia fiecaruia, capitol la care eu stau cam prost :)))) daca as locui aproape de Gaby sau Miha, le-as bate la usa sa-mi orneze si mie prajiturile.

A iesit un deliciu, singurul inconvenient, pentru mine a fost ca am nimerit niste biscuiti foarte dulci, dar am redus din zaharul de la creme si s-a compensat. 

In plus, crema de capsuni a fost putin acrisoara, exact cum trebuia si am mai adaugat acele capsuni peste blat, tot pentru a mai estompa din dulceata biscuitilor.

Am luat niste biscuiti cu ovaz de la Lidl, nu am stiut ca vor fi asa dulci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2014, 19:04
O bunatate ... Arata atit de bine ...
la 24.08.2014, 19:10
Multumesc, Andreea!
la 24.08.2014, 19:12
Perfect direct la favorit
la 24.08.2014, 19:15
Pup, Adele
la 24.08.2014, 19:18
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking