Chiftelute de vinete si linte

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
23 Apr 2014 | 14860 vizualizari
Chiftelute de vinete si linte

Pe masura ce trece timpul, imi dau seama ca preferintele mele gastronomice se indreapta catre bucataria vegetariana. N-as zice nu nici la cea vegana, insa deocamdata nu pot renunta la branza si la oua. Uneori ma minunez cate lucruri gustoase putem realiza din legume daca stim sa le combinam corect si sa le condimentam pentru un plus de aroma. Este inutil sa mai spun ca sursa de inspiratie este atat de vasta, incat putem alege retete de pe sute de bloguri. Astazi am dat startul, am pornit calatoria catre minunata lume vegetariana !

Ingrediente

  • 1 cana linte rosie ( 150 gr )
  • 1 vanata de dimensiune medie
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 cepe verzi, taiate mic
  • 2 oua
  • 100 gr cas afumat ras
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 3-4 linguri pesmet+ pesmet pentru prajit
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune  la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol.

2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte.

3. Amestecati cu restul de ingrediente ( mai putin uleiul si pesmetul pentru prajit ) si omogenizati bine compozitia. Potriviti de sare si piper.Daca a rezultat un amestec prea moale, mai adaugati putin pesmet.

4. Tavaliti chiftelutele prin pesmet si prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc usor.

5. In cazul in care doriti sa le coaceti la cuptor, acestea se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa  la 180 grade timp de 15 minute pe o parte, apoi se intorc si se mai lasa 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vinete si linte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza dulce cu rosii si carnati la cuptor

Postat de mirela0911

Varza dulce cu rosii si carnati la cuptor

Se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga putina sare pentru a se inmuia varza si se amesteca din cand in cand.  Rosiile se spala si se curata de coaja, apoi se...

Citeste continuarea

Dovlecei cu legume la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2014, 21:44
ce faine sunt
la 23.04.2014, 21:46
imi plac mult si eu fac tot felul de combinatii de legume, in general ce imi trece prin cap si ce cred ca eu merge de minune si nu am dat gres pana acum .
la 23.04.2014, 21:50
Cat de bine arata!
la 23.04.2014, 21:51
chiar ca-s faine
la 23.04.2014, 22:15

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking