Ingrediente
- 3 “seturi” coaste de porc intregi ( altfel nu stiu cum as putea sa le numesc )
- 1 lingura seminte de chimen pisate
- 1 lingura seminte fenicul pisate
- 1 boia de ardei dulce
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura ghimbir uscat
- 1 lingura piper macinat
- 2 linguri ulei masline
- 4cm ghimbir proaspat
- 3 catei usturoi
- 3 fire ceapa verde
- 70ml sos soia slab (light)
- 70ml miere
- 70 ml ketchup
- 70ml otet de orez
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 150ml apa
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 160grade
Amestecati condimentele uscate si puneti peste coaste intr-un strat omogen. Inveliti coastele in folie de aluminiu si bagati-le in cuptor pentru 90 de minute. Intre timp intr-o craticioara caliti pentru 30 de secunde ghimbirul si usturoiul dupa care adaugati celalalte condimente, ceapa verde, sosul de soia, mierea, ketchup-ul, otetul, zeama de lamaie si apa, si fierbeti la foc mic pana se reduce la jumatate. Lasati sosul sa se raceasca.
Dupa cele 90 de minute scoateti coastele din foile, luati o pensula si le ungeti cu sosul facut mai devreme, puneti un strat generos, dupa care la mai bagati in cuptor la 170 grade pentru inca 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|