Ingrediente
- Ingrediente aluat:
- 350 g faina
- 2 oua
- 1 lingura ulei
- 2-3 linguri apa
- Ingrediente umplutura:
- 350 g branza de vaci
- 3 lunguri zahar
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare
Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la coltunasi am adaugat si ulei si apa. Faina se pune intr-un vas si se face o gaura in mijloc. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca. Treptat, se adauga si apa si se omogenizeaza pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cam de 3 mm grosime si se decupeaza cercuri. Fiecare cerc se pune in forma pentru ravioli, in mijloc se pune o lingurita de umplutura, se inchide forma si se lipesc marginile. Pentru mai multa siguranta, puteti presa marginea cu o furculita. Ingredientele pentru umplutura se pun intr-un bol, se amesteca pana rezulta o crema fina. Daca branza e mai apoasa, se scurge in prealabil, eventual se poate adauga si o lingurita de gris care va absorbi umezeala in exces. Eu am avut o branza cremoasa, astfel ca n-a trebuit scursa. Coltunasii se fierb in apa cu putina sare, se fierb aproximativ 8 minute, pana se ridica la suprafata, se scurg si se servesc cu unt topit, zahar, smantana sau pesmet rumenit in unt si zahar deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi moldovenesti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|