Ingrediente
- 10 kg vinete
- o canita ulei
- sare
Mod de preparare
Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete.
Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine.
Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare si le mai lasam 10-15 minute la scurs. Nu vor iesi nici iuti, nici amare daca le scurgem bine de zeama.
Le pregatim sub forma de salata, le tocam, adaugam sare, ulei si le batem bine.
Daca doriti, puteti adauga un pic de ceapa tocata.
Pregatim 5 borcane mari, curate si sterilizate (800 gr) si le umplem cu salata de vinete. Presam bine sa nu ramana goluri de aer si punem cate o lingura de ulei si un praf de sare deasupra, apoi infiletam capacele.
Pregatim un vas cu apa fierbinte, le punem inauntru cu atentie si le dam intr-un clocot, sau le bagam 30 minute in cuptorul incins. Le lasam sa se raceasca in vas, apoi le scoatem, le stergem si le depozitam in camara sau frigider pana in momentul consumarii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|