Conserva de salata de vinete

Postat de privatelaura in Conserve
27 Iul 2015 | 36794 vizualizari
Conserva de salata de vinete

Nu stiu daca ati incercat varianta aceasta de a pastra vinete pentru iarna, insa eu am facut-o si doream sa o impartasesc si voua! Am incercat vinetele la congelator, insa dupa dezghetare, aveau un gust care pe mine m-a cam dat la intors. Asa ca, fan vinete cum sunt, am apelat la aceasta varianta.

Ingrediente

  • 10 kg vinete
  • o canita ulei
  • sare

Mod de preparare

Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete.

Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine.

Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare si le mai lasam 10-15 minute la scurs. Nu vor iesi nici iuti, nici amare daca le scurgem bine de zeama.

Le pregatim sub forma de salata, le tocam, adaugam sare, ulei si le batem bine. 

Daca doriti, puteti adauga un pic de ceapa tocata. 

Pregatim 5 borcane mari, curate si sterilizate (800 gr) si le umplem cu salata de vinete. Presam bine sa nu ramana goluri de aer si punem cate o lingura de ulei si un praf de sare deasupra, apoi infiletam capacele.

Pregatim un vas cu apa fierbinte, le punem inauntru cu atentie si le dam intr-un clocot, sau le bagam 30 minute in cuptorul incins. Le lasam sa se raceasca in vas, apoi le scoatem, le stergem si le depozitam in camara sau frigider pana in momentul consumarii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

Vanata si ardeii kapia se coc la flacara aragazului.  Vanata se curata de coaja arsa sub jet de apa. Ardeii se pun intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste ei, apoi se acopera vasul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2015, 10:33
la 27.07.2015, 10:35
Bune la iarna,harnicutza cum te stiu
la 27.07.2015, 10:37
Interesant,am sa incerc si eu,ca nici mie nu-mi place gustul dupa decongelare.
la 27.07.2015, 10:49
ce interesanta reteta ta
la 27.07.2015, 10:54
Foarte interesanta reteta. Sigur am sa o incerc!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking