Ingrediente
- 200 ml lapte
- 200 g untura
- 10 g drojdie uscata
- 1 ou
- cca 550 g faina
- un praf de sare
- Pentru umplut
- rahat
- Pentru pudrat
- zahar farin cu vanilie
Mod de preparare
Intr-un castron cernem 400 g faina, facem o adancituta in mijloc, punem untura, oul, sarea si drojdia, peste ele incepem sa turnam laptele caldut si omogenizam. La final adaugam si restul de faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios.Il impartim in 5 bile si il dam la frigider pentru cca 10 min.
Intre timp taiem rahatul bucatele, tapetam o tava cu hartie de copt. Dupa 10 min de stat la rece, luam o bila de aluat si o intindem cat mai subtire, apoi o taiem in patrate nu foarte mari. Pe fiecare patratel punem o bucatica de rahat, rulam si asezam in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min, sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Se pudreaza cu zahar cand le scoatem din cuptor.
Delicioase,multumesc Buni pentru reteta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete ''Buni''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|