Cosulete cu Bezea

Postat de ancutsa in Dulciuri
25 Iun 2016 | 3679 vizualizari
Cosulete cu Bezea

Cosulete cu bezea, perfecte pentru o onomastica sau pur si simplu o dupa amiaza in care am manca ceva dulce :)

Ingrediente

  • pentru cosulete:
  • 25 g drojdie (un pachetel) inmuiata in putin lapte,
  • 2 oua = de la care vom folosi galbenusurile pentru cosulete, iar albusurile pentru crema,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 varf de lingurita de sare,
  • 125 g unt rece, de la frigider, pentru ca aluatul sa fie fraged,
  • o cana cu lapte,
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema:
  • albusurile,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri nuca
  • 1 ou pentru uns cosuletele

Mod de preparare

Cosuletele:

Se taie untul bucatele (eu nu am avut, asa ca am pus margarina), se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca.

Apoi se pune si drojdia inmuiata in putin lapte, laptele, 1 varf de lingurita de sare si se amesteca putin.

Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins.

Ideal este sa se lase la rece peste noapte pentru ca astfel vor iesi mult mai pufoase, insa daca nu rezistati tentatiei, lasati aluatul la rece macar 30 de minute.

Crema de bezea:

Crema se prepara astfel: amestecam cu telul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta. Apoi adaugam si nuca si amestecam bine.

Se presara faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie, pe care o taiem in fasii lungi.

Punem crema, rulam aluatul pe lungime, obtinand astfel un rulou lung, pe care il vom taie in bucatele. Acestea sunt cosuletele, pe care le vom aseza intr-o tava, pe foaie de copt, cu umplutura in sus.

Le ungem cu un ou batut bine si le dam la cuptorul incins pentru 15-20 minute.

Timp: cam 2 ore

Portii: aprox 50, chiar si mai multe, depinde cum le portionati

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cosulete-cu-bezea.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu Bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe....

Citeste continuarea

Prajiturele-bombonele din resturi

Postat de Constelatialeu

Prajiturele-bombonele din resturi

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2016, 13:46
bune
la 25.06.2016, 21:59
la 26.06.2016, 20:03
Ce delicioase sunt!
la 27.06.2016, 09:25
super!
la 28.06.2016, 20:49

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking