Cosulete cu budinca si crema de ciocoolata

Postat de JulyCris in Prajituri
14 Iul 2014 | 6298 vizualizari
Cosulete cu budinca si crema de ciocoolata

Am facut o tarta si mi-a ramas aluat pt ca n-am mai pus deasupra cum faceam de obicei. Si am vrut s-o intrebuintez cum trebuie. Cautand prin sertarul "cu de toate" sa vad cu ce as putea umple cosuletele am gasit. Budinca de ciocolata si crema pt prajituri cu gust de ciocolata. Impresionant ce a iesit. Mai jos va dau reteta,dubland insa cantitatea la creme pt ca eu am facut ce vedeti doar din niste "resturi". :)

Ingrediente

  • Pt blatul de tarta
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie(optional)
  • Pt umplutura
  • 2 plicuri budinca de ciocolata dr Oetker
  • 2 plicuri crema pt prajituri de ciocolata cu trufe si rom dr Oetker
  • 2 l lapte
  • 160 gr zahar
  • Pt decor
  • cirese proaspete
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Tarta

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam oul,il incorporam,apoi adaugam apa,faina si coaja rasa de lamaie.Omogenizam compozitia,framantam putin aluatul,apoi il punem in folie alimentara si dam la frigider pt cel putin 30 de minute. Scoateam aluatul si-l punem pe blatul de lucru infainat si framantam putin pana devine maleabil. In formele de muffins,unse cu unt punem aluat si modelam dupa modelul formei. Intepam cu furculita si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor. Scoatem cosuletele. Repetam operatiunea pana se termina aluatul.Aproximativ,din tot aluatul cred ca ies vreo 20 de cosulete.

Separat ne apucam de budinca si crema de ciocolata. Le preparam dupa indicatiile de pe plic.

Umplem fiecare cosulet cu budinca de ciocolata,apoi intr-un pos punem crema pt prajituri. Ornam dupa imaginatie. Decoram cu cate o cireasa si fulgi de migdale. Credeti-ma ca sunt delicioase. Cu siguranta voi repeta reteta dar sub forma de tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu budinca si crema de ciocoolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu ciocolata si pere

Postat de Oana

Prajitura cu ciocolata si pere

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese

Postat de panacris

Desert prajitura cu cirese

  Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2014, 13:41
Si cosuletele tale arata super
la 14.07.2014, 13:45
faine cosuletele
la 14.07.2014, 13:50
ce bine arata !
la 14.07.2014, 13:59
la 14.07.2014, 14:01
Multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking