Ingrediente
- 400 g aluat foietaj bella
- Crema
- 3 oua mici ( ca asa au ouat gainile,e criza si la ele)
- 100 g zahar
- 4 pliculete zahar vanilat
- 450 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 50 g unt
- un praf de sare
- Decor
- ciocolata in diverse forme
- sos de ciocolata
- rodie
Mod de preparare
Aluatul dezghetat il taiem in forma de floricele,il asezam pe niste forme de silicon intoarse invers, ca sa obtinem o forma de cosulet. Bagam tava la cuptorul preincalzit si lasam cca 20 min sa se coaca. Coacem si resturile de aluat, in formele respective. Scoatem tava din cuptor intoarcem cosuletele si lasam sa se raceasca.
Crema:
Ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, amidonul si laptele. Le omogenizam si punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa, avand grija sa amestecam tot timpul sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, dam deoparte si adaugam untul, omogenizam bine.
Asamblare :
Crema calda o punem peste cosuletele de aluat, apoi presaram ciocolata si la final sos de ciocolata.
Restul de crema impreuna cu restul de aluat combinam cu rodie, ciocolata si pregatim 3 cupe cu desert, fiecare face cum are imaginatie si vrea sa combine. Cu astea fiind zise am facut si desertul de duminica
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de vanilie sau desertul de duminica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|