Covrigei cu chimen

Postat de Adele in Aperitive / Garnituri
25 Oct 2014 | 6138 vizualizari
Covrigei cu chimen

M-am inspirat dupa reteta Claudiei :http://www.bucataras.ro/retete/covrigei-cu-branzeturi-in-si-chimen-63549.html .. Sunt minunati de buni ..:P

Ingrediente

  • 300-400 gr de faina.
  • 150 gr telemea rasa.
  • 1 ou.
  • 100 gr unt/margarina.
  • 10 gr sare.
  • chimen.
  • 5 gr drojdie.
  • 50 gr apa calda.
  • 1 ou pentru uns.

Mod de preparare

Am pus drojdia intr-un pahar cu apa calda si am dizolvat-o,dupa care intr-un vas am amestecat faina cu sare,chimen si branza rasa ,am adaugat oul ,untul taiat bucati si drojdia si am framanta un aluat potrivit.

Din aluat am taiat bucati mici din care am format covrigeii unul cate unul in mana(daca aveti forma o puteti folosi) i-am asezat in tava ,i-am uns cu ou si deasupra am presarat sare.Dupa care i-am dat la cuptor pentru 20 de minute la 200 °.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv covrigei sarati

Postat de Reli_B

Aperitiv covrigei sarati

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....

Citeste continuarea

Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Postat de merisor67

Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate. Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2014, 13:54
Minunati! Imi place mult chimenul si il folosesc des in aluaturi!
la 25.10.2014, 13:57
si buni si frumosi!
la 25.10.2014, 14:15
Multumesc Meri
la 25.10.2014, 14:15
Corina multumesc
la 25.10.2014, 14:33
iau si eu un covrigel!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking