Covrigi de casa

Postat de RoXx in Dulciuri
23 Noi 2015 | 5282 vizualizari
Covrigi de casa

In Anglia duc lipsa de covrigi ,acasa la Craiova mancand aproape saptamanal. Asa ca am cautat solutie si am gasit la Jamila . Multumesc draga mea au iesit extraordinari !

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 10 gr. drojdie uscata
  • 30 gr. bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare fina
  • 1 lingurita zahar
  • susan
  • mac
  • sare de mare

Mod de preparare

Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca timp de aproximativ 10 minute cu mixerul sau cu mana daca nu aveti mixer.Aluatul trebuie sa iasa putin lipicios. Se pune ulei peste si se amesteca in bol astfel incat sa fie tot aluatul acoperit de ulei.Peste bol se pune folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 de minute-1 ora . Cand este gata,se rupe o bila din aluat si se ruleaza pe blatul de lucru.Se formeaza litera U apoi se incruciseaza capetele si se unesc in sensul opus.Se pregatesc astfel toti covrigii si se pun intr-o tava pe hartie de copt.Se pune pe foc o oala cu apa si cand incepe sa fiarba sa pune bicarbonatul.Se ia un covrig din tava si se pune in apa lasandu-se sa fiarba cam 1 minut,dupa care se pune inapoi in tava.Se procedeaza astfel cu toti covrigii.Se pune peste ei in tava sarea de mare,iar pe unii presaram mac,pe altii susan. In cuptorul preincalzit la 200 de grade,se da tava cu covrigii si se lasa cam 20-25 de minute pana ce sunt rumeniti.Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigi de casa

Postat de momo121

Covrigi de casa

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Covrigei opariti, cu susan

Postat de mirela0911

Covrigei opariti, cu susan

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2015, 11:56
cei mai buni facuti acasa! imi plac!
la 23.11.2015, 11:59
ce frumosi!
la 23.11.2015, 12:01
la 23.11.2015, 12:03
Ce frumosi sunt!
la 23.11.2015, 12:06
ce frumusei

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking