Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar

Postat de mirela0911 in Dulciuri
27 Noi 2015 | 3219 vizualizari
Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar

Am preparat acest cozonac doar cu Green Sugar si pot sa spun ca nu exista nici o diferenta, ba poate chiar mai bun a iesit. Din cantitatile date am facut unul cu branza dulce si unul cu rahat, pentru pofticiosi.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • un praf de sare
  • 4 lg Green Sugar
  • 50 g frojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 1 lgt. zahar
  • 1 lg faina
  • 2 oua
  • 150-200 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
  • 300 g branza dulce
  • 4 lg Green Sugar
  • 80 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • rahat dupa preferinte
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se prepara mai intai maiaua din 200 ml lapte caldut, 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia proaspata zdrobita. Se amesteca si se lasa deoparte sa dospeasca.
Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu praful de sare, se pun ouale batute, uleiul si maiaua. Se amesteca si in functie de cat mai este cazul se pune laptele caldut amestecat cu cele 4 lg de Green Sugar. Se framanta un aluat moale si nelipicios care se pune intr-un loc caldut sa isi dubleze volumul.
Branza se amesteca cu Green Sugar, stafidele si coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, se unge cu branza apoi se ruleaza usor pe lungime. Se ia si cealalta parte de aluat, se intinde si se presara cu rahatul taiat cubulete si de diferite culori. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa timp de o jumatate de ora sa mai creasca. Se ung deasupra cu ou, se presara putin Green Sugar si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 minute. Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se racoreasca.
Se serveste ca atare sau alaturi de o cana cu lapte.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu pere si migdale

Postat de timea

Prajitura cu pere si migdale

Mixam untul impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zaharul vanilat si un varf de sare. Adaugam apoi pe rand cate un ou si mixam in continuare. Urmeaza smantana si bicarbonatul stins cu putina...

Citeste continuarea

Desert la pahar cu cus-cus si gutui

Postat de vio_dreams

Desert la pahar cu cus-cus si gutui

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2015, 07:41
Interesant nu am mai mancat
la 27.11.2015, 08:47
bun bun
la 27.11.2015, 08:52
beau cafeaua,mi-ar prinde bine o felie.
la 27.11.2015, 10:26
Ce bunatate
la 27.11.2015, 10:31
Te-ai dat si tu la Green asta, macar e potent

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking