Cozonac floare cu crema de ciocolata

Postat de mirela0911 in Dulciuri
24 Iul 2015 | 3028 vizualizari
Cozonac floare cu crema de ciocolata

Foarte bun si de efect!

Ingrediente

  • 550 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • coaja rasa de portocale
  • 2 oua
  • 20 ml ulei
  • 100 g unt topit
  • 200-250 ml lapte
  • crema de ciocolata tip nutella
  • 1 ou pt uns
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune intr-o craticioara cca 50 ml lapte si se incalzeste usor. Se adauga o lg faina, 1 lgt zahar si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.

Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea, ouale batute, uleiul, untul topit si racit, coaja rasa de portocale si maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga zaharul amestecand pana se topeste. Se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Se lasa sa dospeasca cel putin jumatate de ora.

Se imparte aluatul in 4 bucati egale. Se ia fiecare bucata si se intinde dandu-i o forma rotunda. Se unge cu crema de ciocolata, se aseaza peste ciocolata cea de-a doua bucata intinsa la aceeasi forma si dimensiune. Se transfera aluatul in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se ia un pahar si se aseaza in mijlocul formei si cu un cutit bine ascutit se taie in 8 triunghiuri egale. Fiecare parte se ia si se rasuceste cu grija, dandu-i la final un aspect de floare. Daca partea din varf ramane mai lata, se poate cresta pe mijloc si rasuci din nou. 

La fel se procedeaza si cu celelaltedoua bucati de aluat, dandu-i-se o alta forma.

Se unge aluatul cu oul batut bine cu un plic de zahar vanilat si se da la cuptor la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra. Se poate servi atat rece cat si cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonac floare cu nuci

Postat de Oana

Desert cozonac floare cu nuci

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...

Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuci crocante

Postat de Bucataras

Cozonac floare cu nuci crocante

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2015, 15:41
Prima
la 24.07.2015, 15:46
frumos
la 24.07.2015, 16:15
vaaai, asta as manca acum
la 24.07.2015, 16:36
ce buna este!
la 24.07.2015, 16:57
Foarte frumos!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking