Cuib de viespe

Postat de delia64 in Prajituri
14 Oct 2014 | 7608 vizualizari
Cuib de viespe

Este un dulce bun care imi aminteste de copilarie , Bunica facea foarte des cuib de viespe si il cocea in cuptorul de paine , parca si acum simt mirosul imbietor de lapte cald de bivolita si cuib de viespe .

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 5oo gr, faina
  • 250 gr. unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 cub de drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Umplutura
  • 200 gr. nuca
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou pentru uns cuiburile

Mod de preparare

Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut .

Amestecam galbenusurile cu untul,  smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina .

Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana  si lasam la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop de bucatarie .

Cand aluatul isi dubleaza volumul intindem o foaie peste care punem nuca macinata amestecata cu zahar , rulam si taiem rulada bucatele de grosimea unui deget .

Ungem  tava cu ulei si asezam cuiburile de viespe , lasam 15 minute sa creasca .

Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cuiburile  , presaram cu zahar si le introducem la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade .

Peste 30 de minute verificam daca sunt bine rumenite scoatem tava din cuptor si le lasam putin la racit in tava .

Se servesc caldute sau reci .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia si un praf de zahar. Lasati la dospit pentru 15-20 de minute. Untul (50 de grame) se amesteca cu...

Citeste continuarea

Cuib de viespe cu nuca de cocos!

Postat de panacris

Cuib de viespe cu nuca de cocos!

Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2014, 19:09
A venit si-o viespe mai mare,imi dai si mie?
la 14.10.2014, 19:32
buuuun
la 14.10.2014, 19:44
bun bun
la 14.10.2014, 19:45
Si mie imi aduce aminte de copilarie!
la 14.10.2014, 19:48
Cleme , te servesc cu placere dar dupa ce am despartit cuiburile nu prea aveau aspect comercial , gustul este delicios .

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking