Cuib de viespi

Postat de MotanLaOale in Prajituri
22 Dec 2014 | 5491 vizualizari
Cuib de viespi

Reteta este cea clasica din Jurcovan. Buna rau, au iesit niste cuiburi de viespoaie, asa mari au crescut. :))))

Ingrediente

  • ALUAT
  • 500g faina (550g)
  • 40g drojdie proaspata
  • 40g zahar
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta rom)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • PENTRU UNS
  • 250g Rama mit batter
  • 100g zahar
  • 250g nuca macinata
  • SIROP
  • 200ml lapte
  • 100g zahar
  • 2 pliciri zahar vanilat

Mod de preparare

Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru.

In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin.

Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la crescut 10-15 minute. (este maiaua)

Se pun in castron toate ingredientele de la aluat si se framanta un aluat elastic nelipicios.

Se poate pune faina sau lapte in plus pentru a framanta un aluat de consistenta dorita.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. (30-40 minute)

Se face umplutura amestecand untul cu zaharul pana se inmoaie.

Se intinde aluatul intr-o foaie cat mai dreptunghiulara de 4-5 mm grosime.

Se unge cu amestecul de unt si zahar uniform pe toata suprafata.

Se presara muca macinata pe toata suprafata.

Se ruleaza cat mai strans posibil si se taie bucati de circa 4 cm.

Se strang putin in partea de jos, sa nu iasa untul si nuca, si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele, deoarece vor creste la copt.

Se mai lasa la crescut 25-30 minute la loc caldut.

Se introduce in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 30-40 minute.

Nu se deschide cuptorul 20 de minute.

Se face siropul fierband laptele cu zaharul 2-3 minute si apoi adaugand zaharul vanilat.

Cand se rumeneste putin se scoate tava si se pune siropul pe fiecare cuib pe toata suprafata.

Se reintroduce in cuptor pentru 10 minute pana prinde o crusta lucioasa pe suprafata.

Se scot din tava si se lasa la racit, daca aveti puterea sa rezistati.

Sunt bune si calde si reci.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de panacris

Cuib de viespi

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2014, 12:09
la 22.12.2014, 12:11
la 22.12.2014, 12:12
la 22.12.2014, 12:24
Buneee pentru colindatori !!!
la 22.12.2014, 12:31
bun

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking