Desert cu prune uscate

Postat de RuxyRux in Dulciuri
24 Mar 2015 | 3435 vizualizari
Desert cu prune uscate

Un deliciu! Poate nu pare dar sa stiti ca este un dulce foarte rafinat....si a fost bataie pe el! :)

Ingrediente

  • 20 bucati prune uscate fara samburi
  • 5 lingurite pudra de fulgi de ovaz
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita unt de cocos
  • vanilie
  • pudra de fugi de ovaz si de nuci

Mod de preparare

Incepem cu prunele uscate, le verificam sa nu aiba totusi din neatentie samburi, apoi le punem in blender.

Fulgii de ovaz i-am rasnit in masina de cafea si am obtinut pudra, apoi am adaugat 5 lingurite in blender,  am pus mierea si vanilia. Am mixat pana s-a omogenizat usor si am adaugat untul de cocos si din nou am mixat pana la omogenizarea completa.

Daca doriti in acest punct puteti adauga ce va mai place, banane, esenta de rom, pudra de roscove, fulgi de cocos, scortisoara etc...se poate proba desertul si in alte variante.

Am facut pudra nucile si cateva lingurite fulgi de ovaz  cu putina vanilie si am format bilute pe care le-am tavalit prin ea.

Lasate la rece se intaresc usor...oricum sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

Prunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in...

Citeste continuarea

Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

Postat de ctlina

Desert flan/budinca cu prune uscate -  Far Breton

O seara inainte:  Taiati prunele in 4. Puneti apa la fiert, adaugati ceaiul si infuzati-l timp de 3 minute. Turnati-l fierbinte peste prunele taiate si lasati sa se macereze peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2015, 21:30
la 24.03.2015, 21:32
bun bun
la 24.03.2015, 21:32
Chiar foarte ...multumesc!
la 24.03.2015, 21:35
Cu siguranta a fost delicios la ce ingrediente are!
la 24.03.2015, 21:35
pe gustul meu , sunt sigura ca au fost excelente

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking