Drob de vitel

Postat de aliliana in Aperitive / Garnituri
1 Mai 2016 | 11922 vizualizari
Drob de vitel

"Retete de Pasti"

Ingrediente

  • 300 g plaman
  • 1200 g ficat
  • 200 g inima
  • 100 rinichi
  • 3 cepe albe
  • un morcov
  • o ceasca ( 50 ml) ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 2 legaturi bune de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 10 oua
  • 5-6 catei de usturoi + 2-3 fire de usturoi verde
  • un varf de lingurita de unt sau margarina
  • o bucata hartie de copt

Mod de preparare

Organele de vitel de spala bine, se portioneaza si pe pun la fiert in apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se ia spuma de de-asupra cand si cand. Eu am fiert separat plamanul de restul organelor.  Timpul de fierbere este diferit si se si comporta putin altfel la fierbere. Dupa ce toate acestea au fiert se pun la scurs, se trec sub jet de apa rece si se pun de-o parte pana se racesc bine. 

Pana se raceste carnea, se curata ceapa alba, morcovul. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoare. Se curata mararul si patrunjelul si se toaca marunt. Se curata si usturoiul si se zobeste bine. 

Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand acesta este gata se pune ceapa si morcovul. Se adauga sare si piper si se lasa la calit cca 7-10 minute ca sa se inmoaie bine. Se da la rece. 

Carnea se toaca sau se taie cu cutitul ( in functie de timp). Eu am folosit robotul. Peste carne se pune ceapa si morcovul calit, usturoiul pisat, verdeata si 8 oua. Se amesteca foarte bine. Daca mai e nevoie se potriveste de sare si piper. Intr-o tava dreptunghiulara se pune hatie de copt fixata pe unt sau margarina. Se pune compozitia, se netezeste bine si de-asupra se bate un ou sau doua in functie de cum vrem sa aibe crusta. Eu am pus doua oua. Se pune la copt pentru cca 45 minute. Cand de-asupra s-a format crusta aurie  este coapta. Sau drobul mai poate fi incercat cu o scobitoare ( ca la prajituri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob mixt (vita si pui)

Postat de rhapsody

Drob mixt (vita si pui)

1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece. 2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna...

Citeste continuarea

Drob cu maruntaie de vitel si pui

Postat de Constelatialeu

Drob cu maruntaie de vitel si pui

Mai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2016, 21:32
Ce frumos s-a feliat. Un drob reusit!
la 01.05.2016, 21:34
ai dat mielul pe vitel? N-am mancat, dar sigur e bun Hristos a Inviat!
la 01.05.2016, 21:39
Aveti si vitei, din aia la poarta noua?
la 01.05.2016, 21:41
Cleme ))
la 01.05.2016, 21:53
Rocsi, multumesc. Eu am mancat foooarte putin pentru ca nu am voie, dar cei ce au gustat/servit s-au aratat multumiti.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking