Dulceata de ardei iute

Postat de Ina in Dulceata / Gem
25 Sep 2016 | 34047 vizualizari
Dulceata de ardei iute

Prima data am gustat aceasta dulceata la Slanic, preparata de Radu Popovici si de atunci mi-am zis mereu ca o voi face dar n-am reusit pana acum.  Fiind mare amator de  "iute",  Costel m-a rugat insistent sa-i prepar aceasta dulceata si chiar m-a ajutat la curatatul ardeilor. Pot spune ca mi-a iesit o dulceata perfecta din punct de vedere al culorii, consistentei si aromei. Dar e iuteeeee!!! :))))) Iata cum am procedat: 

Ingrediente

  • 1,2 kg ardei iute rosu ( carnos )
  • 6 gogosari mari rosii
  • 1 litru otet
  • 700 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant

Mod de preparare

Curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri, ajutandu-ne obligatoriu de manusi. Procedam la fel cu gogosarii ( mai putin manusile :)) ).

Dupa ce-i spalam in 2-3 ape reci maruntim ardeii si gogosarii la robot, insistand mai mult la gogosar pentru a-si lasa cat mai mult suc. 

Punem la fiert, intr-o oala incapatoare, otetul si zaharul ( si cel tos si cel gelifiant ). Lasam sa fiarba in clocot cca 5 minute apoi adaugam amestecul de ardei si gogosar. Amestecam cu grija si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru cca o ora. Trebuie sa scada bine siropul si sa se lege ca la dulceata de fructe. Verificam daca este legat siropul punand cateva picaturi pe o farfurioara si incercand sa desprindem lingura de farfurioara ( vom simti o usoara rezistenta ).

Turnam dulceata fierbinte in borcane curate, capsam cu capace fierte in prealabil si acoperim borcanele cu un prosop pana ce dulceata se raceste si capacele nu mai pacane ( se formeaza vid in interior ).

Depozitam in camara/beci.

Se serveste ca atare langa friptura, cu branza si paine prajita sau se poate adauga la diverse sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dulceata picanta din prune, ardei iute si ceapa la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Dulceata picanta din prune, ardei iute si ceapa la slow cooker Crock Pot

Prunele se spală și se curăță de sâmburi. Ardeii se spală, curăță și taie mărunt. Ceapa se curăță și toacă mărunt. Ardeiul se pune la fiert la foc mic...

Citeste continuarea

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Postat de rocsi_1612

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2016, 19:03
la 25.09.2016, 19:05
Wow Inaaa!Cata munca scumpo! Stiuuuuu....cu ani in urma...preparam pasta de ardei iute...si Doamne cat ma ustura...nu-ti pot descrie in cuvinte )) desi cred ca stii )) ...imi place culoarea....eu nu mananc iute deloc..dar al meu sot pofteste mereu la ea...si eu...de harnica ce sunt...ii cumpar din piata ) >..nu mai vreau sa trec prin chinurile ardeilor )) Bravo...imi place ce ti-a iesit!
la 25.09.2016, 19:06
Sebi
la 25.09.2016, 19:08
Ruxy, cand curatam ardeii m-a luat o tuse de m-a tinut o ora )) Au fost atat de iuti, incat m-a luat durerea de fiere si ma dureau si timpanele, parca
la 25.09.2016, 19:08
E o bunătate!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking