Ecleruri-inimioara

Postat de ancutsa in Dulciuri
25 Iun 2016 | 1966 vizualizari
Ecleruri-inimioara

Ecleruri-inimioara cu crema, coaja de portocala si pudrate cu zahar

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total);
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml);
  • 1 lingurita praf de copt;
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g);
  • 4 oua mari sau 5 mici.
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte;
  • 2 linguri faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon;
  • 100 g unt;
  • 1 lingura cacao neagra;
  • Coaja rasa de lamaie;
  • Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan).
  • Pentru decor:
  • Inimioare decor din zahar;
  • Zahar pudra.

Mod de preparare

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora.

Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt (sau folie teflonata) si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru. Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se pun pe foc laptele cu 2 linguri de faina, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat bourbon. Avem grija sa amestecam bine pentru ca fierbe repede. Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Cand fierbe, dam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Nu va faceti griji daca arata lichida, caci se va ingrosa foarte mult cand se va raci. Va capata aspectul unei budinci consistente.

Se separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme si arome doriti sa obtineti).  Intr-o crema se adauga putina coaja rasa de lamaie, iar in cealalta crema adaugam 1 lingura de cacao. De altfel, acum puteti adauga esentele preferate.

Dupa ce se racesc eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si se pot umple cu crema.

La final, se asaza eclerurile pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala si inimioare-decor.

 

Timp: aprox 2h 30min

Portii: 2 tavi mari :) aprox 20 de inimi mari sau mai multe mici cu diferite forme 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/ecleruri-in-forma-de-inimioara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri-inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Desert ecleruri cu crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Desert ecleruri cu crema de vanilie

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se...

Citeste continuarea

Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

Postat de Bucataras

Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

 Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2016, 21:59
la 26.06.2016, 20:01
Mmmmm...
la 27.06.2016, 09:25
bune!
la 28.06.2016, 20:50
la 30.06.2016, 11:28

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking