Escalop de viţel

Postat de diaconta in Vita
29 Mar 2015 | 6682 vizualizari
Escalop de viţel

Un prânz de Duminică savuros şi săţios,mai ales că nouă ne place foarte mult carnea de viţel. Ca şi garnitură am optat pentru un piure de cartofi şi broccoli.

Ingrediente

  • Ingrediente escalop de viţel:
  • 6 felii muschi de viţel –aproximativ 6oo g
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 2 linguri faina
  • 2 buc ceapa uscata
  • Un morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • Sare,piper,cimbru
  • Pasta iute de ardei
  • 100 ml suc de rosii
  • Ulei de masline
  • 2 linguri smântâna
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Feliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina.

Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi.

Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am scos.

Am prajit apoi feliile de carne pe ambele parti câteva minute,apoi le-am pastrat la cald.

In uleiul din tigaie am pus ceapa taiata,morcovul razuit,ciupercile,iar dupa ce s-au calit putin,sare si pasta iute de ardei.

Am transferat amestecul într-o cratita si peste el am pus feliile de carne.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când carnea s-a fiert aproape de tot.

Mai amestecati din când în când în cratiţă.

Am adaugat sucul de rosii,cimbrul si usturoiul pisat.

Am mai lasat sa fiarba câteva minute,apoi am adaugat smântâna si la final patrunjelul verde tocat.

Ca sa nu se brânzeasca smântâna,am pus peste ea din sosul de carne fierbinte,am amestecat si apoi am pus în cratita peste carne.

Poftă bună  !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de viţel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci

Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2015, 22:29
vaiiiiiiiiiiii
la 29.03.2015, 22:30
la 29.03.2015, 22:34
Bun tare
la 29.03.2015, 22:47
la 29.03.2015, 22:51
delicios

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking