Flower-Power cu piersici

Postat de simonacallas in Prajituri
9 Apr 2014 | 4148 vizualizari
Flower-Power cu piersici

Cel mai simplu desert ever, din numai doua ingrediente :) Si extrem de delicios.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat din foietaj (800 g)
  • 10 jumătăţi piersici din compot (decojite)
  • opţional: 1 linguri zahăr pudră pentru ornat; 2 linguri miere pentru uns piersicile

Mod de preparare

Ustensile şi accesorii necesare:

- 3 decupătoare în formă de cerc

- hârtie de copt

- o tavă mare

- un cutter/cuţitaş ascuţit

Notă: dimensiunile decupătoarelor sunt în funcţie de dimensiunile piersicilor. Cel mai mic trebuie să fie cât să încapă pe el o jumătate de piersică (la mine a avut 6 cm diametru). Al doilea are cu 2 cm mai mult decât primul (la mine 8 cm), al treilea cu 2 cm mai mult decat al doilea (la mine 10 cm).

Lăsăm aluatul să se dezgheţe după cum „vrea muşchii lui”, la temperatura camerei. Pregătim tava şi o tapetăm cu hârtie de copt. Dăm drumul la cuotpr, să se încingă bine.

Luăm decupătorul cel mare, decupăm un cerc, pe care îl crestăm în 6 părţi (ca în poza 1A) şi le răsfrângem, ca pe nişte petale (poza 1B). Îl aşezăm în tavă. Cu decupătrorul al doilea, decupăm al doilea cerc, pe care la fel îl crestăm în 6 petale (ca în poza 2) şi îl aşezăm peste primul în tavă, în aşa fel încât petalele să nu se suprapună (poza 3). Cu decupătorul cel mai mic tăiem un cerc pe care îl aşezăm în mijlocul florii din tavă, iar peste el punem jumătate de piersică (poza 4).

Procedăm la fel  cu restul aluatului şi al piersicilor. Tava o introducem în cuptorul încins, şi lăsăm să se coacă la foc mediu până când se rumenesc petalele florilor (circa 25 minute). După ce am scos tava din cuptor, am uns piersicile cu miere petru a le da puţin luciu şi am pudrat petalele cu zahăr.

 

Atât :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Flower-Power cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu iaurt de piersici si frisca

Postat de ralu_ca

Prajitura cu iaurt de piersici si frisca

Eu am folosit doua forme de chec, acestea le-am tapetat cu folie alimentara. Piscoturile le-am inmuiat putin in sucul din compot si am imbracat formele. ( vezi figura atasata ), am taiat putin din...

Citeste continuarea

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2014, 09:02
Eu i-aş mai pune un praf de scorţişoară, dar unul mic-mic. Frumos desert, simplu şi de efect.
la 09.04.2014, 09:10
Ce bine arata!
la 09.04.2014, 09:21
Sigur, Padre, se poate pune si scortisoara, eu nu m-am gandit Multumesc mult pentru popas
la 09.04.2014, 09:22
Multumesc, Sim
la 09.04.2014, 10:40
Un desert zen!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking