Foi Lica umplute cu cremă de rahat

Postat de panacris in Prajituri
19 Dec 2014 | 12394 vizualizari
Foi Lica umplute cu cremă de rahat

Așa, ce-mi plac provocările;) Cum vă spuneam zilele trecute, am fost rugată să prepar ceva dulce pentru un eveniment la servici;) Dar nu mă puteam prezenta doar cu o prăjitură, așa că a urmat și a doua;) După ce am inspectat cămara, mi-a venit în minte prăjitura cu foi de napolitane, nelipsită de sărbători. O prăjitură simplă și la îndemâna oricui:) P.S. Tot vroiam să mă scap :D, de rahatul acela întărit;) Știți voi, când am cerut sfaturi ;)

Ingrediente

  • foi Lica, în traducere foi de napolitane un pachet mic,
  • Rama mit Butter 1 pachet,
  • rahat colorat 500 g,
  • zahăr cu aromă de rom Dr Oetker,
  • zahăr vanilinat Dr. Oetker,
  • strafide,
  • nucă de cocos,
  • cacao neagră Dr Oetker,
  • dulceață de piersici a la Panacris un borcan,

Mod de preparare

Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic, amestecându-se întruna, până ce se obține o cremă omogenă, bineînțeles ajutat cu apă, cca. 300 ml. Dacă se înverșunează rahatul să se topească, se recurge la ajutorul mixerului vertical Phillips, pentru a mărunți, bucățile rebele întărite ;). După ce s-a obținut o pastă omogenă de rahat, se adaugă Rama mit Butter bucățele, nuca de cocos, stafidele, zahărul cu aromă de rom, zahărul vanilinat.  

După ce s-a obținut o cremă omogenă se începe ansamblarea prăjiturii. Se tapetează o tavă cu folie transparentă, apoi se pune prima foaie de napolitană, se adaguă cremă de rahat, cca. 5-6 linguri, se întide pe toată suprafața foii de napolitană, apoi se așează o nouă foaie, un nou strat de cremă, apoi o altă foaie Lica ( napoiltană), apoi se unge foaie cu dulceața de piersici, urmează o nouă foaie de napolitană, un nou strat de cremă, urmează o nouă foaie de napolitană, apoi un nou strat de cremă și se încheie cu foaie de napolitană.

Din criză de timp, nu am venit și cu glazură;) Data viitoare, spre să finalizez cu glazură ;) Prăjitura se acoperă cu folie alimentară, se așează un tocator mai greu deasupra și se lasă le rece până a doua zi ;) A doua zi se porționează cu un cuțit subțire și lung ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica umplute cu cremă de rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Foi Lica umplute cu crema Panacris

Postat de panacris

Foi Lica umplute cu crema Panacris

Bundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 19.12.2014, 21:40
la 19.12.2014, 21:41
la 19.12.2014, 21:47
super bun, trebuie sa o incerc si eu, felicitari Cris
la 19.12.2014, 21:48
la 19.12.2014, 22:01
Ce buna trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking