Foietaj cu gem de gutui

Postat de mirela0911 in Prajituri
4 Oct 2015 | 9981 vizualizari
Foietaj cu gem de gutui

Un desert rapid, aromat si perfect, un "pachetel vesel", bun de dus la birou sau la școală!

Ingrediente

  • aluat foetaj
  • 8 gutui
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou pt uns
  • zahar brun

Mod de preparare

Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual se mai completeaza cu apa daca e nevoie. Se fierbe pana ce gutuile s-au inmuiat bine. Se da deoparte, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca.

Aluatul de foetaj se intinde bine pe masa de lucru si se taie in patratele. Pe fiecare patratica se pune o lingurita buna din gemul obtinut, se impatura in doua iar deasupra se fac trei crestaturi cu un cutit bine ascutit.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batul bine iar deasupra se presara putin zahar brun. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa aproximativ 20-25 minute (pana se inrosesc frumos deasupra). Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu gutui

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu gutui

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...

Citeste continuarea

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

Postat de Sim0naWorld

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze.  Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2015, 19:28
O bucatica calda vreau si eu
la 04.10.2015, 19:34
Te servesc Rocsi, deabia le-am scos din cuptor!
la 04.10.2015, 19:38
ce mult imi place foietajul cu umpluturi din astea
la 04.10.2015, 19:38
Delicios
la 04.10.2015, 19:39
bun bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking