Ingrediente
- 200 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita bicarbonat stins cu sucul de la o jumatate de portocala
- 1 ou
- 70 gr ciocolata neagra
- 500 gr faina alba
- gem de afine, gem de caise
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam cu un tel untul cu zaharul pudra si cu oul. Razuim ciocolata, apoi coaja de portocala, adaugam bicarbonatul stins cu suc de portocala si omogenizam. Incorporam treptat aprox trei sferturi din cantitatea de faina.
Tapetam masa de lucru cu faina si turnam compozitia in mijloc. Framantam cu mana pana incorporam toata cantitatea de faina ramasa. Lasam aluatul sa stea pe masa aprox 20 de minute.
Cu o masina de spritat biscuiti facem diverse forme pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Daca nu aveti o asemenea masinarie, nu-i bai, puteti intinde aluatul si decupa forme diverse sau pur si simplu faceti bilute pe care le apasati apoi cu degetul in mijloc pt a pune dulceata. Variante exista intotdeuna si fara a avea aparate :)
Umplem fursecurile cu cate o jumatate de lingurita de dulceata.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 12-15 minute (depinde de cuptor).
Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, dam fursecurile prin zahar pudra.
Le tinem pe o farfurie pana se racesc complet.
Fursecurile care raman dupa ce ne saturam de mancat, le pastram in cutii metalice. Asa se pot tine timp indelungat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|