Ingrediente
- Pentru aluat:
- 225 g ciocolata menaj
- 225 g faina
- 60 g unt
- 100 g zahar
- 2 oua
- 100 g miez de nuca prajit si macinat
- 1 lingurita cu varf, de praf de copt
- 1 praf de sare
- Pentru pudrat:
- zahar tos
- zahar pudra
Mod de preparare
Freacam ouale cu zaharul, pana obtinem o spuma. Topim ciocolata si untul ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu.
Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cel putin 4-5 ore.
Cand aluatul este tare, formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, nu mai mult de 10 minute, la foc mediu. Vom obtine astfel fursecuri crocante la exterior si moi in interior.
Lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe un platou si putem servi.
Daca se pastreaza in recipient inchis ermetic, vor fi fragede chiar si dupa 1-2 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|