Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de merisor67 in Prajituri
22 Dec 2014 | 4775 vizualizari
Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Am vazut aceasta reteta la Ina si la Adina si am stiut ca o sa ne placa, pentru ca noi consumam destul de des cereale, mai ales cele de ovaz. Am facut doua runde, prima ca la Ina, cu nuca de cocos, iar la a doua runda am inlocuit nuca cu fulgi de migdale.

Ingrediente

  • 250 gr Rama mit Butter
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr faina
  • 150 gr fulgi de migdale
  • 300 gr fulgi de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului.

Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il lasam sa se raceasca usor, apoi adaugam peste el compozitia cu oua si omogenizam.

Adaugam pe rand, faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ovaz, zaharul vanilat, esenta, amestecam bine, iar la final adaugam fulgii de migdale.

Adaugam fulgi de migdale pana cand compozitia se intareste usor, nu trebuie sa fie foarte tare.

Acoperim vasul si lasam aluatul sa se odihneasca la loc racoros 30 de minute, dupa care tapetam tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea, pe care le formam cu ajutorul unei linguri.

Dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau pana cand fursecurile incep sa se coloreze pe margini.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Postat de simona72

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare...

Citeste continuarea

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Postat de privatelaura

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2014, 13:14
foarte bune
la 22.12.2014, 13:16
Vezi ca vine Timi si-ti fura decorul Bune si astea cu fulgi de ovaz!
la 22.12.2014, 13:17
Perfecte pentru cafeluta mea
la 22.12.2014, 13:18
foarte bune fursecurile cu fulgi de ovaz
la 22.12.2014, 13:19
Timi are decoruri frumoase, nu atenteaza la ale mele

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking