Fursecuri fragede

Postat de timea in Dulciuri
16 Dec 2014 | 12170 vizualizari
Fursecuri fragede

Am primit bunatati de la Dr. Oetker si am ales sa fac din retetarul lor aceste fursecuri extraordinar de bune.

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat Dr. Oetker
  • 1 ou + 3 galbenusuri ( albusurile le puteti congela si folosi la alte prajituri sau puteti face din ele o omleta sanatoasa :) )
  • 250 g făină
  • 150 g amidon din porumb Gustin Dr. Oetker
  • Glazura:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g) ( sau 100 g ciocolata neagra + o lingurita de unt, topita pe baie de aburi)
  • bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker

Mod de preparare

Mixam intr-un bol untul sau margarina adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou. 

Incorporam treptat faina amestecata cu amidonul.

Compozitia obtinuta o punem intr-un pos ( eu am avut unul cu varful mare motiv pentru care mi-au iesit fursecurile mai mari, mai groase si mai putine)

Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. 

Spritam cercurile si bastonasele direct in tava. Am avut nevoie de ceva putere ca sa spritez, dar am reusit, mai ales ca de la caldura mainii compozitia se mai inmoaie putin.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 13-14 minute. 

Procedam la fel cu urmatoarea tura.

Scoatem fursecurile din tava pe un prosop de hartie si le lasam pana se racesc.

Pentru glazura, daca folosim glazura de la Dr. Oetker punem plicul in apa fierbinte exact cum scrie pe ambalaj si cand s-a topit o turnam intr-o farfurie. Daca folosim ciocolata, rupem ciocolata bucatele si impreuna cu o lingurita de unt o topim pe baie de aburi.

Scufundam rand pe rand  fiecare fursec in glazura de ciocolata si ornam cu bombonele colorate, apoi le asezam pe un suport gen grilaj pana se intareste glazura. Glazura din farfurie se intareste treptat, dar rezolvam problema cu 10 secunde in cuptorul cu microunde sau tot pe baie de aburi, cum va e mai usor. 

Dupa ce glazura s-a intarit complet punem fursecurile intr-o cutie metalica, astfel se pot pastra 2-3 saptamani. Asta daca aveti rabdare sa le pastrati pentru Craciun de exemplu, pentru ca la noi se mananca super rapid fursecurile si in cateva zile dispar din cutie. 

Noua ne-au placut atat de mult incat saptamana viitoare cu siguranta o sa mai fac inca o portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2014, 21:34
Minunate!
la 16.12.2014, 21:34
Ce posh si ce dui
la 16.12.2014, 21:36
Ce bune si frumusele!
la 16.12.2014, 21:36
Ma inebunesti! Mai aveam putin si faceam fursecuri azi...acu noroc ca e seara
la 16.12.2014, 21:37
Ina sunt cumparate de la Lidl, tot ce cumpar de acolo de bucatarit sunt perfecte

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking