Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 lgt sare
- 3 lg zahar
- 1 ou
- 25 g drojdie
- coaja rasa de lamaie
- 50 ml ulei
- cca 550 ml lapte
- 1 galbenus
- 2 lg lapte
- 2-3 lg zahar brun
Mod de preparare
Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura.
Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi se adauga drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa deoparte sa se activeze.
Se toarna in adancitura, se adauga oul, uleiul si coaja rasa de lamaie.
Se pune restul de lapte sa se incalzeasca usor si se adauga cele 3 lg de zahar sa se topeasca. Se toarna laptele peste faina si se amesteca. Se toarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte caldut sau faina, in functie de cum cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa dospeasca la loc caldut cel putin o jumatate de ora, trebuie sa isi dubleze volumul.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se lasa deoparte.
Se rup din aluat bucati potrivite care se vor modela pe masa de lucru, pana se obtin niste snururi potrivit de groase. Se impletesc in trei, se strang bine la capete si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana la final.
Galbenusul se omogenizeaza cu laptele, apoi se ung impletiturile. Deasupra se presara zahar brun si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc calde sau reci, alaturi de o cana cu lapte sau iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|