Indiene

Postat de Bunica in Prajituri
8 Dec 2013 | 7950 vizualizari
Indiene

De cand le-am vazut la Zamfira m-am tot gandit la ele.Au fost prajiturile tineretii mele;)Am pus mana pe Carte de bucate de Sanda Marin,l-am sunat pe Motan sa-mi citeasca si din Cartea de bucate de Jurcovan si m-am apucat de treaba.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g. faina
  • 80 g. zahar farin
  • un plic zahar vanilat
  • 500 g.smantana pentru frisca
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g. unt

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.

Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora.

Se adauga faina mestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Se ia tava de copt,se tapateaza cu hartie,se traseaza cu creionul cercuri si se pune compozitia in tava. O parte trebuie sa fie groasa cam de 1 cm.

Se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, se scot de pe hartie cu ajutorul unui cutit su lama subtire(eu am folosit cutitul de paine)

Cand se racesc se pune cu ajutorul unui posh frisca batuta pe o parte si cu alta se acopera.

Partea de sus se glaseaza cu ciocolata.

Glazura

200 g. ciocolata maruntita se pune la incalzit cu 100 g. unt. Se toarna fierbinte peste partea de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Indiene

Postat de sufletista

Desert Indiene

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Indiene cu piersici si mascarpone

Postat de andaoana

Indiene cu piersici si mascarpone

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2013, 15:44
Te dai cu indienii?
la 08.12.2013, 15:45
la 08.12.2013, 15:56
Bune tare sunt Buni, dar cam migaloase...servesc de la tine!!
la 08.12.2013, 16:05
ce bunatati
la 08.12.2013, 16:21
Vin Buni draga mea cea mai draga ....si povestim ...si povestim la o cafea...despre vremuri frumoase si amintiri de suflet

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking