Indiene

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
27 Oct 2014 | 10101 vizualizari
Indiene

Le-am mai incercat dar mi-au iesit tuflite,acum parca ceva mai bine.Reteta am luat-o de la Gaby.De bune sunt tare bune,aspect,asa m-am priceput,ce a iesit se vede-n poza....

Ingrediente

  • Indiene blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala rasa
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • 30 g zahar farin
  • finesse de portocala de la Dr.Oetker
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frica lichida
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Indiene blat :

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si apoi albusurile ,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam cu un pahar cu diametru de 5 cm ,12 cercuri in care asezam din compozitie sau putem folosi un posh,eu am pus cu lingurita.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 15 min pana incep sa se inchida la culoare,apoi scoatem tava si cu grija desprindem rotundurile de hartia de copt.La fel procedam si cu restul compozitiei.Mi-au iesit 24 de bucati,deci 12 indiene in final.

Sirop : Apa cu zaharul sa fiarba pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,se lasa la racit

Crema :

Hidratam cele 5 g de gelatina cu 40 ml apa rece.Galbenusurile cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul si devin o crema spumoasa.Se dau dupa foc se adauga gelatina hidratata ,se amesteca bine si se raceste crema ,punand vasul intr-unul cu apa rece,amestecam pana se raceste.Smantana de frisca impreuna cu frisca lichida si zaharul pudra le mixam bine pana se intareste.Apoi luam frisca si o incorporam in crema de galbenusuri,racita,adaugam si finess de portocala.

Glazura: Ciocolata cu frisca pe foc pana se topeste ciocolata,nu trebuie sa fiarba.Tragem de pe foc si adaugam o lingurita de unt si amestecam bine.

Asamblare :

Fiecare rotund de blat il inmuiem in sirop,nu foarte mult,apoi punem crema intr-un posh si ornam fiecare rotund,12 bucati,restul de 12 bucati le inmuiem si pe ele in sirop si le asezam deasupra cremei,la final ornam cu crema si turnam glazura peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Retete similare

Desert Indiene

Postat de sufletista

Desert Indiene

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Indiene cu piersici si mascarpone

Postat de andaoana

Indiene cu piersici si mascarpone

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2014, 16:15
Prima
la 27.10.2014, 16:17
la 27.10.2014, 16:21
Mmmm, vreau si euuu!
la 27.10.2014, 16:33
:bdAti deschis robinetul la bunatat
la 27.10.2014, 16:34
Sunt grozave!!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking