Inimioara cu crema de branza si jeleu

Postat de daniastefania in Torturi
23 Mar 2015 | 2359 vizualizari
Inimioara cu crema de branza si jeleu

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr branza dulce
  • 250 gr iaurt natur
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 50 gr mure congelate
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Vom face prima data blatul.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana s-au incorporat bine. Se toarna compozitia intr-o tava in forma de inima. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 5 minute. Se lasa blatul la racit.

Pregatim in acest timp crema de branza. Punem gelatina in putina apa rece. Branza, iaurtul si zaharul se blenduiesc bine. Se adauga esenta de vanilie. Punem o lingura de apa la fiert. Cand fierbe se ia de pe foc si se dizolva in ea gelatina. Adaugam crema de branza.

Forma de inima in care am copt blatul o imbracam in folie transparenta (sa scoatem mai usor desertul din forma). Punem blatul apoi turnam crema de branza. Dam la frigider 20 minute.

Pregatim in acest timp jeleul. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem murele (puteti folosi si alte fructe: zmeura, capsuni etc) impreuna cu zaharul pe aragaz. Fierbem 5 minute la foc mic. Strecuram prin sita si cat e fierbinte dizolvam in sirop gelatina. Lasam la racit. Turnam jeleul peste crema de branza. Eu am pus in mijloc o forma de stea in care nu am turnat jeleu, ca sa ramana alba.

Dam la frigider pana se intareste jeleul. Dam jos forma de stea si cu ajutorul foliei transparente scoatem desertul din tava.

Punem pe farfurie si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioara cu crema de branza si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu jeleu de mure

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu jeleu de mure

Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine. Se pune platoul in...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata

Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 23.03.2015, 23:29
la 23.03.2015, 23:34
Multumesc!
la 24.03.2015, 01:50
super
la 24.03.2015, 08:53
la 24.03.2015, 13:39

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking